Geen widgets gevonden in de zijbalk

Als er onderzoek plaats moet vinden naar wangedrag van de regering, zet de regering dat onderzoek zelf uit en smijt daarbij met miljoenen.

Renske Leijten heeft de vraag gesteld of dat wel wenselijk is omdat de ingehuurde onderzoeksbureaus zoveel winst hierop maken dat ze geneigd zouden kunnen zijn een voor de regering gewenste uitkomst te produceren.

Renske wil zélf die opdrachten kunnen geven zodat er meer onafhankelijkheid gewaarborgd is, maar de budgetten daarvoor zijn te klein.

Uit: Raming der voor de Tweede Kamer in 2023 benodigde uitgaven, alsmede aanwijzing en raming van de ontvangsten
20 juni 2022
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken

15 gedachten over “Bergkamp op de vragen van Renske Leijten waarom de Regering met miljoenen smijt voor zelfonderzoek”
 1. Het spiekbriefje wordt neergelegd… en weer omgedraaid teruggelegd …..vooruitschuiven en steeds aan anderen uitbesteden totdat je het antwoord wordt dat je wilt hebben…

 2. Het zijn allemaal vangnetten en trucjes om het gestuurde beleid van dit kabinet uit dr wind te houden. Zogenaamd onafhankelijk onderzoek is over het algemeen niet onafhankelijk omdat de poppetjes van de zogenaamde onafhankelijke instituten net zo min onafhankelijk zijn en het belang van het kabinet dienen.

 3. Bergkamp is voorzitter en zou alleen vervangen worden als zij verhinderd is, maar nu mag Bergkamp gewoon als 2de kamerlid het woord doen. Op deze manier verliest zij alle onafhankelijkheid.

 4. De enige rede dat die onderzoeken zo duur zijn is het ZWIJGGELD!
  Bekijk een willekeurige uitzending van Zembla en je ziet hoe de onderzoeken en resultaten worden gemanipuleerd! Belangenverstrengeling, inmenging en beïnvloeding door belanghebbenden!
  Sjoemelen software, eieren, tabak, Round-up enz enz!

 5. Renske snapt er niets van… belastinggeld is bedoeld voor uit te delen aan de vrundjes en vrundinnetjes van de studentenclub….
  Pure belangenverstrengeling….

 6. de Regering met miljoenen smijt voor zelfonderzoek, wordt perfect en helder uitgelegd door bergkramp.
  Dat is ook logisch omdat bergkramp niet onafhankelijk spreekt maar als D66.
  Leyten stelt nogmaals mondeling de vraag : de Regering met miljoenen smijt voor zelfonderzoek.
  Hierop reageert krampjuf dat er misschien eens naar gekeken moet worden en iets gemompeld over 2de termijn.
  Het wordt door berkramp ondergespoten met politiek blusmateriaal , wat niet haar taak is.

 7. Wie is er nog onafhankelijk in deze tijd. ? Regering, media en " wetenschap", volgen allemaal het Naratief. Dus laat die onderzoeken dan ook maar zitten.

 8. Enige wat ik in de afgelopen 10 jaar zie is manipulatie van perceptie, liegen, draaien en alles wat te maken heeft met een proffesionele psychopaat die bijvoorbeeld geen geld heeft om terug te geven. Zijn komen altijd met de meest brilliante smusjes en weten vaak heel veel tijd te winnen…tot je ze bij de nek vastpakt.

 9. De wetenschap is een prachtig iets zolang je er je brood niet mee hoeft te verdienen.
  Een grote hoeveelheid onderzoeksresultaten laat duidelijk zien dat een waarnemer zich heel gemakkelijk conformeert aan de mening van de meerderheid, ook als die meerderheid volstrekt ongelijk heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *