Geen widgets gevonden in de zijbalk

Beluister de podcast:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe/70976/23-wybren-van-haga-bvnl-minister-ollongren-weet-het-verschil-niet-tussen-een-ananas-en-een-handgranaat

Vanaf nu zijn wij iedere dinsdag en donderdag live te zien op NPO1 met Ongehoord Nieuws.

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

11 gedachten over “Arthur van Amerongen over het afglijden van minster van Defensie post – Ongehoord Nieuwscafé”
 1. Het woord defensie heeft nu een andere betekenis. Gaat niet meer om defensief.,maar collectief investeren in een internationale krijgsmacht. Gaat ook niet meer om Nederlands belang maar internationale politiek van een klein landje met een grote mond, die portemonnee dat wil meedoen met de grote jongens en vindt dat prachtig en doen de grote jongens net of dat kleine landje wat te vertellen heeft en erbij hoort. Als hij zijn knip maar trekt geven ze het kleine landje een schouder klopje. Eigenlijk zijn we sukkeltje en daarom ook een sukkel van minister.

 2. Het team van Thierry Baudet zijn de enigen die de juiste visie hebben voor de toekomst van Nederland !!
  Doorzie alle leugens en word nu vandaag nog LID van FVD !!

 3. Bommen hangen onder drones lag lang politiek uiterst gevoelig. Nog maar acht jaar geleden moest toenmalig minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert Kamerleden geruststellen toen er werd gediscussieerd over een mogelijke aanschaf. Een meerderheid had toen nog grote bezwaren. Want was het wel ethisch verantwoord om met toestellen die vanuit Leeuwarden worden bestuurd, bommen te gooien in een conflict ver weg?

Nederland mocht vier op afstand bestuurbare vliegtuigen kopen om inlichtingen mee te verzamelen, maar Hennis moest Kamerleden plechtig beloven dat de luchtmacht 'in de nabije toekomst' geen plannen had om deze MQ-9 Reapers te bewapenen. 
  Raketten
  Hoe anders is de situatie nu. Door de oorlog in Oekraïne wil een meerderheid in de Tweede Kamer alsnog de Nederlandse drones uitrusten met raketten. De voorstanders zien in dit conflict hoe Oekraïense strijdkrachten stand wisten te houden, mede dankzij de hulp van Turkse drones.

De luchtmacht heeft er nooit een geheim van gemaakt, de Reapers ooit wel te willen bewapenen. Luchtmachtgeneraal Dennis Luyt zei in 2019 nog tijdens een bezoek aan de Amerikaanse luchtmachtbasis, waar Nederlandse militairen worden opgeleid tot dronepiloten, dat hij het observeren en uitschakelen van de tegenstander met dit ene toestel 'op zich een logische combinatie' vindt. Ook commandant van het Nederlandse Reaper-squadron Boudewijn Roddenhof hoef je niet uit te leggen wat de meerwaarde is. ,,Nu moeten we wachten op een vliegtuig om een bom te gooien. Dat is straks dan niet meer nodig, maar dat betekent niet dat de drone zelf beslist. Er is, net als bij de F-35, altijd een mens die zorgvuldig de procedures daarvoor doorloopt en uiteindelijk op de knop drukt."

  Deze week kondigde Biden alvast aan dat de States een nieuwe zending met zwaarder wapentuig zullen opsturen naar Oekraïne. Bij de lading zullen klassieke houwitsers zitten – zwaar artilleriegeschut dat in zo’n grotere veldslag kan ingezet worden tegen oprukkende troepen. Maar nog opvallender is de inzet van de zogenaamde Phoenix Ghost: een onbemande drone die beelden kan maken, maar ook tot ontploffing gebracht kan worden waar je maar wil. Van die Phoenix Ghost zullen er 121 naar Oekraïne gestuurd worden.

  Verzet tegen ‘killerdrones’ lijkt af te nemen: ‘misgaan kost alleen materiaal, geen mensenlevens’ ‼️
  Na jarenlang politiek gekissebis over de vier Nederlandse Reaper-drones lijkt bewapening van deze onbemande vliegtuigen nu een stap dichterbij te komen. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt bewapening en ook bij Defensie zelf neemt het enthousiasme🥳😩 toe. De Tweede Kamer wil dat defensie bommen en raketten onder de vier nieuwste Nederlandse dronevliegtuigen kan hangen. Die toestellen zijn nu nog onbewapend.
  Vanwege de oorlog in Oekraïne moeten ze snel kunnen worden omgebouwd tot ’killerdrones’, 😩vindt een Kamermeerderheid.
  Einde citaat.
  Goh…..wat bijzonder……géén mensenlevens……🤷🏼‍♀️🤷🏻‍♂️ Het eerste slachtoffer in een oorlog is dé waarheid !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *