Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bekijk ook de uitzending van blckbx today waarin deze uitzending van Medialogica werd besproken:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-27

Zondag 26 juni om 22:20 uur op NPO 2

Argos Medialogica onderzoekt de beeldenstrijd rond het politiegeweld tijdens de coronaprotesten. Bij demonstraties wordt iedere politieklap of aanhouding tegenwoordig met mobieltjes gefilmd en online gedeeld. Met als gevolg een stortvloed aan negatieve reacties. Wat betekent deze beeldenstroom voor het imago van de politie? En met welk doel worden de beelden online verspreid?

De politie vindt vaak dat de video’s een oneerlijk beeld schetsen. Ze zouden op sociale media uit de context worden gehaald. De betogers zien in de beelden juist het bewijs van buitensporig politiegeweld.

We spreken in Genève met Nils Melzer, voormalig VN-rapporteur voor marteling. Melzer krijgt in januari dit jaar een storm van kritiek over zich heen nadat hij zich op Twitter kritisch uitlaat over het Nederlandse politieoptreden tijdens de coronademonstraties. Met name de beelden, waarop te zien is hoe ME’ers inslaan op een man die op de grond ligt, roepen verontwaardiging bij hem op. In zijn twitterbericht vergelijkt hij het incident met de moord op George Floyd. De politiebonden reageren woedend en dienen een klacht in bij de VN. Tot op de dag van vandaag blijft de voormalig rapporteur achter zijn actie staan: ‘In mijn ervaring krijg je dingen alleen veranderd met enorme publieke druk. Door aandacht te creëren.’

Bekijk hier de link naar de NPO site”: https://www.vpro.nl/argos/media/kijk/afleveringen/medialogica/2022/aflevering-2.html

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?
Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

—-
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter – https://twitter.com/blckbxnews

Telegram – https://t.me/blckbxtv

Facebook – https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram – https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin – https://www.linkedin.com/company/blckbxnews

8 gedachten over “Argos Medialogica – #2 Politiegeweld in Beeld”
 1. Dit is de reinste stemmingmakerij.
  De programma makers zijn in veel stukken erg sturend en leggen mensen woorden in de mond.
  Daarnaast worden verschillende zaken extreem gekeurd aangekondigd.

  Je kunt goed zien uit welke goed er betaald is voor deze uitzending.

 2. Hoe kan je een burger die geen wapens mogen dragen en zwak worden gehouden, met 3 man en een hond in elkaar slaan met wapens tot bloedens toe terwijl die burger zich niet kan verweren of maar enigszins een bedreiging vormt voor die agenten?

 3. Die meneer Van Buuren, heet dus Van Buuren (Niet om het één of ander hoor.).
  En dat niet alleen, ja Van Buuren, een nier patiënt in een grot aan de andere kant van de wereld heeft de militair best verdedigde kust ooit op zijn knieën gebracht via terroristen die bewapend waren met afbreek mesjes, en zo een lijn vliegtuig overmeesterd hebben, terwijl lijnvlucht personeel standaard een militaire opleiding heeft, en terwijl ze moeite hadden om een eenmotorig vliegtuigje in de lucht te houden, zijn ze precies door een stalen wand heen gebroken, alsof het Looney Tunes natuurkunde was, met je samenzweringstheorie.
  Saillant detail is dat de beste hypothese ooit over 911 in beeld kwam, Where Did The Towers Go? ~ dr. Judy Wood.

 4. Als woordvoerders: “We begrijpen dat …”, gebruiken, dan weet je het al.
  NOS en dergelijke gebruiken decennia geknipte en geplakte “enkele beelden”, en suggereren daar de waarheid bij. Gaan burgers dat doen, maar veel uitgebreider, wordt het geridiculiseerd. Opvallend.

 5. Deze documentaire,
  als je alléén de getoonde filmpjes bekijkt, dan zie je het duidelijk. Spreken voor zich. Wát een schrikbeeld! Dat wil je toch niet waar hebben!?

  Zodra je de commentaren hoort, van de voice over of die keurige vriendelijke man van de politie, dan klopt het niet meer. En ga je twijfelen aan wat je net zag in de filmpjes, en denkt: gelukkig… die keurige verstandig overkomende man zal wel gelijk hebben.

  Mensen, trap er niet in

 6. Van mensen uit de linkse demonstratiehoek hoorde ik dat politie al sinds jaar en dag romeo's inzet om rellen te ontketenen. Zij vonden het heel dom en naief dat ik dacht dat dat pas sinds de coronatijd is.

 7. De politie vindt de opmerking van de VN buitenproportioneel 🥲
  Dit komt bij mij over als een opmerking die Erdogan zou maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *