Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het glasvezelnetwerk groeit nog steeds. Wat zijn de grootste voordelen en hoe gaat de aanleg in zijn werk? In deze video legt Stefan het je uit. Meer informatie en aanbieders vergelijken kun je doen op: https://www.consumentenbond.nl/alles-in-1/glasvezel?cid=ext_youtube_58ypbOv88Zs en meer informatie over KPN die hun kopernetwerk gaat vervangen voor een glasvezelnetwerk:
https://www.consumentenbond.nl/internet/kpn-vervangt-kopernetwerk-voor-glasvezel?cid=ext_youtube_58ypbOv88Zs

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van de laatste video’s: https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=consumentenbond

Bezoek ook ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/consumentenbond

– Like ons op Facebook: https://www.facebook.com/consumentenbond
– Volg ons op Twitter: https://twitter.com/consumentenbond
– Kijk op ons Instagram: https://www.instagram.com/consumentenbond
– Beluister onze Podcast: https://feeds.transistor.fm/bondcast
– Praat mee op onze Community: https://www.consumentenbond.nl/community

23 gedachten over “Alles over glasvezel – Tips en advies (Consumentenbond)”
 1. Voorlopig ben ik tevreden over mijn Internet en tv signal met Ziggo. word glasvezel in de toekomst verplicht? is dit de toekomst?

 2. In deze clip wordt gesproken over glasvezel en kostenloze installatie, maar dit is niet volledig correct. De aansluiting wordt betaald via het abonnement en, met name, Delta heeft tot nu toe nog geen open netwerk geleverd, ondanks hun beloftes en intenties. De zogenaamde "gratis" aanbieders leveren geen glasvezel, maar vooral een abonnement. Dit kan worden vergeleken met de "gratis" telefoontoestellen uit de jaren 2000.
  Hier mag de Consumentenbond aandacht aan besteden.

 3. heb nu wel aansluiting, maar geen signaal. Drie werkgroep lui over de vloer, maar ja oplossen duurt heel lang reken maar op extra 2 – 3 maanden!

 4. Binnenkort komt in mijn wijk glasvezel. In de brief van KPN hierover schrijven zij dat zij stap voor stap het kopernetwerk uitschakelen in wijken waar glasvezel is. Ik heb nu een internet en tv via Ziggo. Betekent dit dat ik ter zijner tijd een ander abonnement moet afsluiten?

 5. Wel slecht dat er continue wordt gesproken over MB wanneer het gaat over Mbits. Dit is voor veel consumenten al heel erg verwarrend en wanneer iemand dan daadwerkelijk een uitleg filmpje kijkt hoop je toch echt de verwarring weg te halen ipv te voeden bij desbetreffende persoon. (in de subtitles staat het wel steeds juist aangegeven gek genoeg)

 6. Ik zag bij de vraag of je een monteur over de vloer krijgt dat de antwoord gever zegt dat het aanleggen van glasvezels meestal in de meterkast gedaan wordt, maar zouden jullie ook uitleggen hoe het dan vanaf daar moet met het aansluiten van je internet modem of kabel op het glasvezel apparaat.
  En hoe zit als je meterkast in de gemeenschappelijk ruimte bevindt, hoe sluit je dan je internet aan.

 7. ik kan straks kiezen uit 7 providers, maar hoe weet ik welke oke is met goede service en niet te duur, als nog niemand op glasvezel zit. weet niemand iets.. of wel ?

 8. Ik heb een oude adsl kabel internet we gebruiken 4 persoons de internet thuis niks mis mee snel genoeg, glasvezel vind ik helemaal niet nodig 😔

 9. Ik heb momenteel internet en vaste telefoon van KPN via adsl. Ik heb KPN wel toestemming gegeven voor de aanleg van glasvezel, het leek me wel handig om in elk geval de mogelijkheid te hebben om van glasvezel gebruik te maken. Maar ben ik nu verplicht om een (duur?) abonnement op glasvezel te nemen? Of kan ik adsl bijven gebruiken? De snelheid via adsl is voor mij goed genoeg.

 10. Bij ons in het dorp legt DeltaFiberNetwerk momenteel glasvezel aan. Er is keuze uit verschillende providers. Maar KPN zit daar niet bij. Om verschillende redenen wil ik graag bij KPN blijven. KPN blijkt bij navraag niet samen te werken met DeltaFiber. De colporteur die een paar dagen geleden aan de deur kwam vertelde dat hij dat toch wel voor me kon regelen. Ik ben niet op zijn aanbod ingegaan omdat ik dit niet vertrouwde. Hij vertelde ook nog dat KPN het eigen netwerk niet meer onderhoudt nadat er een glasvezelnet is aangelegd. Is het denkbaar dat KPN alsnog een ander glasvezelnetwerk in ons dorp aanlegt naast dat van DeltaFiber? Ik heb tot nu toe nergens antwoord op deze vraag kunnen krijgen.

 11. Mooi stukje stratenmaker, schots&scheef. Zoals altijd als de stoep open moet na dat een straat gerenoveerd is. Altijd slecht dicht gelegd.

 12. Hallo, ik wil al heel lang glasvezel, maar het is er niet in mijn wijk. hoe kom ik nou toch aan glasvezel? is er iets dat ik kan doen om dit proces te versnellen? Andere delen van de gemeente waar ik woon (Ede) zijn al wel verglaasd, maar in deze wijk, een nieuwbouwwijk nota bene, is het er nog steeds niet.

 13. Glasvezel bestaat al bijna 35 jaar. Het is beslist niet nieuw.
  Glasvezel werdt o.a. toegepast in 5 ESS telefooncentrales.
  Maar ook tussen telefooncentrales onderling.

  In het oudere koper netwerk heb je bij hele grote afstanden repeaters nodig om het verstuurde signaal weer op te krikken.
  Bij een glasvezel netwerk, ken je duizenden gesprekken stapelen. En kun je gewoon Peta Flops aan date versturen.

  Glasvezel is beslist niet iets van de laatste jaren, maar bestaat al sedert midden jaren tachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *