Geen widgets gevonden in de zijbalk

Vanaf nu zijn wij iedere dinsdag en donderdag live te zien op NPO1 met Ongehoord Nieuws.

Luister ook naar onze podcasts op Spotify:
Ongehoord Nieuwscafé:
https://open.spotify.com/show/1hsyYQAj5ZB3mnVuvldFtC
Ongehoorde Verhalen:
https://open.spotify.com/show/5Ri4ve652g280X0MvRWeP9

Of via de NPO:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoord-nieuwscafe
https://www.nporadio1.nl/podcasts/ongehoorde-verhalen

Volg onze social media accounts:
Twitter: https://twitter.com/ongehoordnedtv
Facebook: https://www.facebook.com/ongehoordnederlandtv
Instagram: https://www.instagram.com/ongehoordnedtv/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ongehoordnederlandtv

Word lid: https://ongehoordnederland.tv/word-lid/
En doneer: https://ongehoordnederland.tv/steun-on-met-een-donatie/

21 gedachten over “Advocaat Resit Kaya over verborgen leed van vaders die hun kind niet mogen zien – Ongehoord Nieuws”
 1. Dit is een zaak voor de UN waarvoor Nederland op de vingers getikt moet worden.
  In Nederland groeien vrouwen op met het idee dat kinderen een verdienmodel zijn waarbij ze het recht onterecht aan hun zijde hebben , liegen bedriegen oplichten en advocaten die trucjes hebben om olie op het vuur te gooien en hieraan willen verdienen.
  Zij worden dus aangemoedigd hier mee door te gaan en vaak aangemoedigd door de zooi die er omheen hangt als familie en vrienden.

 2. Toch met wat moeite naar dit gesprek gekeken. Ik ben absoluut tegen ouders die hun kinderen inzetten voor hun emotionele problemen/ rancune of wat het ook moge zijn.
  Vanuit dit verwerpelijk handelen is dan ook de term vechtscheiding ontstaan. Echter, de term vechtscheiding is een narratief geworden.
  Er zijn ook ouders die wel degelijk een gegronde reden hebben om hun kind te beschermen, b.v. als er sprake is van mishandeling van het kind in welke zin dan ook van een ouder. En zelfs wanneer hier sprake van zou zijn dan vind ik nog dat een kind deze ouder zien mag, wel met begeleiding om het welzijn van het kind te waarborgen. De vaders waarover het hier gaat krijgen een stem bij ongehoord Nederland. Dit hebben ze ook al jaren geleden gekregen waardoor het gelijkwaardig ouderschap is ontstaan en de term vechtscheiding geboren.
  Het probleem is dat nu alles onder vechtscheiding geschoven word terwijl er ook zaken zijn die daar absoluut niet onder vallen. Bij de vechtscheiding is een eenzijdig beeld ontstaan waar ouders elkaar "de tent uitvechten" terwijl er wel degelijk een gegronde reden kan zijn om een kind te behoeden voor ziekelijk gedrag van een ouder. Deze groep ouders (en hun kinderen) vallen tussen wal en schip. Het is haast ondoenlijk om te ontkomen aan het narratief vechtscheiding omdat er strijd ontstaat die verdacht veel lijkt op een vechtscheiding terwijl dit niet zo is. Dit probleem is veel complexer dan zoals het hier weergegeven word. Er is een andere kant van dit verhaal. En helaas heb ik dat van zeer nabij meegemaakt. Wij krijgen nergens een podium om dat verhaal te vertellen. Ongehoord Nieuws laat niets nieuws horen, dit probleem is al jaren gaande en in menig praatprogramma besproken met alle gevolgen van nadien. Wij voelen ons al jaren ongehoord, net zoals menig ouder in de toeslagenaffaire overkomen is. Ook hier is een narratief gecreëerd waaruit geen ontsnappen mogelijk was.
  Prima dat jullie het leed van deze vaders weergeven, echter dit is niet de oplossing. Het is al jaren gaande en nog steeds niet opgelost omdat er steeds in hetzelfde kringetje gedacht een aandacht word gegeven.
  Er is ook nog een andere realiteit welke ongehoord is…………………..

 3. Omgekeerd kan ook. Omgangsregeling geëist, toegekend en volledig verziekt (overdag slapen, niet op tijd eten geven, ondersteboven heen en weer slingeren terwijl kind ziek was en een algemene ‘geen zin’ houding en m’n kind te jong om het op dat moment te kunnen vertellen) tenslotte opgegeven want ja, “dat kind” was maar lastig…
  Overigens ook vaak genoeg gezien, (invloedrijke) narcistische vaders die de relatie met moeder saboteren bestaan ook en dat is ook niet oké. We moeten ons niet zo laten opjutten en polariseren. Volgens mij heeft het er meer mee te maken dat narcistisch gedrag en gaslighting in de maatschappij beloond lijkt te worden ipv integriteit. Mijn kind had ook liever een liefdevolle zorgzame vader gehad. Dus man of vrouw, als je een echte zorgzame band wil met je kind, ga ervoor en kom op voor de rechten van je kind!

 4. Regering en jeugdzorg willen de structuur van de families kapot maken zo dat kinderen de staat als hun ouders zien en daar van afhankelijk zijn.

 5. Vaders worden altijd als de slechterik gezien…
  In mijn geval had ik een advocaat die een loopneus had(rara hoe komt dat),die eruitzag als een junk plus nog dat ik een kinderrechter voor me had waarvan ik zn zoon vroeger een pak rammel had gegeven…hoe erg kan je het hebben dan…
  De rechter heette trouwens mulder uit Heienoord…

 6. ik heb zo een overeenkomst dat wij de gezamenlijke opvoeding van onze 2 kinderen hebben , maar bij mijn scheiding waren mijn kinderen alle twee ouder dan 12 jaar, ik betaal netjes alimentatie al velen jaren lang. Ik heb mijn beide kinderen nooit meer gezien.

 7. Mijn man heeft precies hetzelfde meegemaakt en in zijn omgeving ziet hij ook andere rare spelletjes van de ex vrouwen

 8. Dit is waarom ik bewust een logische keuze heb gemaakt om geen sociaal contract (huwelijk) aan te gaan met een vrouw (wezen waar emoties regeren over logica) die na de echtscheiding niet te beroerd is om de kinderen als pionnen te misbruiken tegen mij om hiervan financieel te profiteren.

 9. Waarom denken we in Nederland nog steeds dat vaders überhaupt nog bestaan? Vader is een rol die iemand mag spelen zolang de moeder dit toestaat en zal worden weggenomen met de hamer van de wet en gejuig van de maatschappij wanneer zij besluit dat dit niet langer nodig is. Dit is al zo sinds de jaren 70 maar mannen blijven er toch intrappen omdat ze in sprookjes geloven.

 10. Dit is inderdaad een serieus probleem.
  Het Nederlandse (on)rechtssysteem ziet de vader automatisch als de gebeten hond, ook als de scheiding het gevolg was omdat de vrouw vreemdging of "zichzelf wilde ontdekken".
  En de mannen worden vervolgens met gerechtelijke dwang financieel uitgeknepen, ook als ze geen schuld hebben aan de hele situatie.
  En dit is slechts één van de gevolgen van het feminisme; mannen behandelen als tweederangs burgers die vrouwen moeten dienen.
  De Sons of Jacob in The Handmaid's Tale overdreven misschien, maar ze begrepen en accepteerden in ieder geval wel de natuur en rol van de vrouw.

  Je moet als man in deze tijd wel gek zijn om je nog juridisch vast te willen leggen aan een vrouw.
  Je kunt net zo goed Russisch roulette gaan spelen.

 11. Het is echt schandalig hoe er ruzies worden beslecht over de ruggen van kinderen. Als je relatie op de klippen loopt om je partner zwart te maken. Het kind is altijd het kind van de rekening. Kinderen mogen niet worden gescheiden van hun ouders. Zij kiezen er niet voor

 12. Dat het systeem niet werkt is duidelijk. Maar ik krijg helemaal niets, ook niet voor de kinderen. Maar ik rij wel ieder weekend heen en weer om de kinderen naar hun vader te brengen. Als nou iedere ouder zou denken vanuit het belang van je kinderen🤷‍♀️ want het gaat niet om papa of mama, maar om de kids!

 13. Is dit ook weer een onderwerp wat de NOS bestempeld als extreem rechts Walgelijke NOS Jeugdzorg moet ontmanteld worden en de criminelen van deze indirecte overheid,s achter de tralies(met oa ook veelpleger Rutte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *