Geen widgets gevonden in de zijbalk

In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Ad Verbrugge (De Nieuwe Wereld) en Flavio Pasquino (blckbx) over hun mediakanalen en de toekomst van alternatieve media.

Paul vraagt aan Ad Verbrugge en Flavio Pasquino hoe het is om te worden weggezet als complot denker of wappie kanaal. Ad noemt dit een makkelijke manier om de kanalen te diskwalificeren. Hij ziet dit als een brevet van onvermogen. Verder heeft hij het over een wappie terminologie die is ontstaan en is gevoed door de mainstream media en zelfs de overheid in de persoon van Hugo de Jonge. Dit heeft geleid tot uitsluiting en het dehumaniseren van mensen.

Zowel Ad als Flavio geven aan open te staan voor mainstream gasten, echter is het niet altijd even makkelijk deze gasten in hun show te krijgen. Flavio maakt wel de kanttekening dat zij graag het verhaal vertellen wat volgens hen onderbelicht is. Hierdoor komt hij minder vaak uit bij mainstream gasten en kan je gezien worden als niche kanaal met een bepaald imago.

Beide mannen maken zich zorgen over de Digital Services Act die de vrijheid van meningsuiting nog verder kan gaan inperken. Dit zou zelfs tot gevolg kunnen hebben dat hun kanalen worden gedeplatformed. Flavio maakt zich hierover grote zorgen omdat hij verwacht dat er geen verontwaardiging zal zijn in de samenleving als dit gebeurt. Ook Ad verwacht niet dat dit tot veel ophef zal leiden. Wel ziet hij een groeiende tegenbeweging waar hij hoop uit put voor de toekomst.

Overweegt u om goud en zilver aan te kopen?
Dat kan via de volgende website: https://bit.ly/3xxy4sY

Timestamps:
00:00 Intro
02:47 De Nieuwe Wereld
05:03 Blckbx
07:04 Framing als complotkanalen
11:18 Mainstream gasten
18:26 Eisen van de kijker
27:24 Youtube ban
29:57 Digital services act
39:36 Artificial Intelligence
44:25 Beste bekeken video’s
50:29 Funding kanalen
56:43 Tips aan elkaar
01:06:04 Outro

Youtube kanalen:
@DeNieuweWereldTV
@blckbx

Twitter:
@Hollandgold: https://twitter.com/hollandgold
@paulbuitink: https://twitter.com/paulbuitink
@jorisbeemsterb: https://twitter.com/JorisBeemsterb1
@SvenKuijpers: https://twitter.com/SvenKuijpers
@De_NieuweWereld: https://twitter.com/De_NieuweWereld
@blckbxnews https://twitter.com/blckbxnews

Let op: Holland Gold vindt het belangrijk dat iedereen vrijuit kan spreken. Wij willen u er graag op attenderen dat de uitspraken die worden gedaan door de geïnterviewde niet persé betekenen dat Holland Gold hier achter staat. Alle uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel door de geïnterviewde en dragen zo bij aan een breed, kleurrijk en voor de kijker interessant beeld van de onderwerpen. Zo willen en kunnen wij u een transparante bijdrage en een zo volledig mogelijk inzicht geven in de economische marktontwikkelingen. Al onze video’s zijn er enkel op gericht u te informeren. De informatie en data die we presenteren kunnen verouderd zijn bij het bekijken van onze video’s. Onze video’s zijn geen financieel advies. U alleen kunt bepalen hoe het beste uw vermogen kunt beleggen. U draagt zelf de risico’s van uw keuzes.

Bekijk onze website: https://www.hollandgold.nl

22 gedachten over “Ad Verbrugge en Flavio Pasquino over framing, censuur en toekomst alternatieve media”
 1. debatten tussen mensen die het totaal niet met elkaar eens zijn is ook weinig constructief.

  Maar bijvoorbeeld jullie interview met Kees de Kort en Lex Hoogduin is wel constructief. Zijn het niet 100% met elkaar eens maar respecteren elkaar wel.

 2. Probleem is wat de Engelsen zeggen 'ignorence is bliss', ontwetendheid is een zegen. Mensen durven niet over de schutting te kijken, bang voor wat ermecht speelt. Daarom roepen mensen zo hard, omdat het eng is om kennis te vergaren, want laat staan dat je iets ondekt dat je jarenlang voorgelogen bent?

  En veel mensen willen bij de grote groep horen, dat geeft ze een veilig gevoel. En om hun spreekwoordelijke 'lidmaatschap' te bevestigen vallen ze de ander aan. Dat zag je vroeger bij pestkoppen ook, die hadden vaak veel volgelingen omdat veel kinderen, maar ook volwassenen bang waren dat zij ook het mikpunt konden worden. Dus vielen zij het slachtoffer vaak nog harder aan, dan de pestkop zelf om zich zo te bewijzen, zonder dat die persoon persoonlijk ruzie had met het slachtoffer of even naging of de verhalen die de pestkop vertelde over die perspon wel klopte.

  En dat is precies wat er tijdens Corona gebeurde in de media en bij veel bekende Nederlanders. Kijk ons eens, wij horen bij de juiste groep, de slimme mensen en de ander (die je niet kent of waar je je zelfs ooit verdiept in hebt) die val je aan, om te laten zien dat je bij de de 'goede partij' hoort, terwijl je helemaal die mensen niet kent of ooit onderzocht hebt wat de ander beweerde en of het klopte.

 3. Je zou toch zeker wel op een avond een groot thema kunnen bespreken, samen maar toch apart…ieder op zijn eigen manier maar dan toch grootscheeps over 1 onderwerp en dan gedurende die avond over te schakelen naar een collega zodat kijkers ook kunnen kiezen, ondertussen bereik je veel meer mensen over dat ene onderwerp….

 4. Einde oefening is het pas als je onder de grond licht Flavo.
  Wegjagen is een manier om te intimideren.
  Maar je bent niet vastgeketend.
  Je geest hebben ze op slot gezet, maar je lichaam is vrij.
  Ze kunnen niet 16 miljoen mensen opsluiten

 5. 1:00:01 Te kort door de bocht ten opzichte van hoe Ad zijn eigen platform graag ziet. Dus beide platforms beslaan verschillende delen van het spectrum van 'diepgravendheid'. Gewoon zo laten.

 6. Goed en mooi gesprek. Erg mooi was de slotvraag voor elkaar, wat kan beter en ben het helemaal eens dat er meer debat mag zijn tussen voor en tegenstanders

 7. Een absoluut formidabele uitzending. De gastheer treedt hier meer in de rol van uitstekende interviewer en moderator. Ik steun de DNW door het gemiddelde goede aanbod wat in mijn interesse sfeer ligt. Uitstekende adviezen geven de 2 andere heren naar de heer Verbrugge toe op het eind. Ik hou rekening met wat heet internet dieet, maar waarbij de verschillende visies wel aan bod komen. Ik hoorde de naam blackbox in de comments bij de DNW voorbij komen, maar volgde het niet. Deze host van dat kanaal maakt op mij een uitstekende indruk in elk geval. Ook ben ik het eens met de gastheer dat een rustig gevoerd debat, in goede balans voor debaters, of gesprekspartners, wat spreektijd betreft en aan die kanten ook goed inzicht in het onderwerp, buitengewoon boeiend kan zijn en waar je wijzer van kan worden ook nog. Als de gastheer een debat mee voert, maar ook gespreksleider is, dan is het geen gelijk speelveld. De Heer Verbrugge zou daarin wat gezonde zelfreflectie kunnen toepassen. Ik lees veel klachten daarover en dat heeft niets met, in zijn woorden, de schurft aan hem hebben, te maken. Vooral bij de kern van DNW en dan bedoel ik vooral de heer Verbrugge, maar mevrouw Dekkers en ook de heer van Baardewijk zie je een onbalans maken onder 2 petten op daarbij, vooral als een onderwerp bij hen hoog zit. Roger van Bemmel is fantastisch in wel zijn mening geven en tevens een uitstekende moderator zijn op rustige wijze. Verder komt het mij voor dat bij de kern van DNW, niet de heer van Bemmel, er een obsessie (coronabeleid) is ontstaan, dat bijna leunt aan een collectieve interne trauma onder hen. Dit onderwerp is niet af en moet gevolgd blijven worden, maar sla niet door daarmee.

 8. Klinkt heel mooi, BPOC2020 laten donderen, Huig Plug. De nieuwe mainstream.

  Kanaal 'Nederland Wat Is Er Gaande' legt lijntjes bloot en de werkelijke bestuurders boven het middenkader. Kanaal 'Huig Plug', ook licht op de brei van (top)ambtenaren en een zeker meisje (uit dat verhaal van Argos) heeft inmiddels een verklaring afgelegd voor de rechter. BPOC van de aardbodem verdwenen? Hopelijk is het dossier dat ze opgebouwd hebben veilig.

  En beetje meer wantrouwen rond de meanstream-berichten over 'de fakkeldrager' zou hier op zijn plaats zijn.

 9. Milieu vervuiling is echt iets anders dan klimaat verandering, milieuvervuiling wordt opzij geschoven door van het klimaat prioriteit te maken
  Milieu vervuiling is al langer op vele terreinen bekend en daar gebeurt verder niks mee Flavio hou dat goed tegen het licht, kijk naar Dupont Chemours en Tata Steel en pesticiden in de landbouw, dat vergiftigd ons en staat niet op de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *